Paviljonger

Paviljonger kan piffa till vilken trädgård som helst, då de tenderar att skapa en atmosfär av lyx och ro, och dessutom kan fungera som ett otroligt dekorativt blickfång i en trädgård. Utöver detta fyller dock paviljonger även flera praktiska funktioner, då de kan göra att trädgården man har får helt nya användningsområden. Framför allt kan en paviljong förlänga vår- och sommarsäsongen eftersom den gör det möjligt att sitta ute även när vädret inte är helt perfekt på olika vis, tack vare det inbyggda tak det har.

Paviljonger skyddar därmed den som befinner sig i paviljongen mot så väl starkt solsken, vind i viss mån samt regn, men hur väl paviljongen skyddar mot detta beror förstås på paviljongens konstruktion också.

Ett tak och 4 väggar

Alla paviljonger har nämligen det gemensamt att de har ett tak och 4 väggar, men hur öppna dessa väggar är varierar mellan de olika modellerna. Vissa paviljonger har väggar som kan stängas helt, medan andra har helt öppna väggar och det finns även många modeller däremellan så klart.

Bänkar byggts in i väggarna

I vissa paviljonger har bänkar byggts in i väggarna, medan så inte är fallet i andra och vissa är så stora att man kan ställa in många möbler i dem om man vill det, medan andra är mindre och inte har plats för detta.

 

Vilken behållning man får av sin paviljong beror med andra ord i stor mån även på vilken paviljong man väljer, så det lönar sig alltid att titta på så många olika modeller som man har möjlighet till innan köp.

Bjuder hem gäster regelbundet

Är det så att man bjuder hem gäster regelbundet är paviljonger även perfekta som samlingspunkt när man umgås, men det finns givetvis inget som förhindrar att man använder dem till andra ändamål också, exempelvis till att förvara något i, eller varför inte som hobbyrum om man har en hobby som man helst inte ägnar sig åt inomhus? Är väggarna stängbara kan en paviljong även fylla en funktion som växthus tillfälligt under vintern när det är kallt ute och givetvis kan man även använda den som en konstateljé om man är duktig på att måla, skulptera eller liknande. Med andra ord är det bara din egen fantasi och din egen livsstil som sätter begränsningar för vad en paviljong kan göra för dig, i sig är paviljonger otroligt mångsidiga!