Bläckpatroner

Som konsument idag måste man vara lite vaksam, för det finns piratkopierade produkter på marknaden, för att bara nämna några exempel. Ser man inte upp är det därför mycket möjligt att bli lurad på olika vis, så många konsumenter har lärt sig att ifrågasätta saker som verkar lite konstiga eller ”för bra för att vara sanna”, så att säga.

Bra pris på bläckpatroner

En sak som många undrar över är hur det kan vara möjligt att köpa bläckpatroner, som är kända för att vara dyra, för en krona. (Även fotopapper kan säljas för samma summa då och då)
Erbjudanden som gör detta möjligt är ju trots allt ganska vanligt förekommande men man behöver inte ha sålt bläckpatroner själv för att förstå att det kostar mer att tillverka dem än så.

Hur kan det då vara möjligt att köpa en produkt som är värd minst en hundring, vilket de flesta bläckpatroner är, för en enda krona, med tanke på att försäljaren med stor sannolikhet går back på denna affär?

Svaret är att kampanjer som ger denna möjlighet är så vanliga idag och har varit det under flera år, så de flesta kunder som behöver köpa bläckpatroner vet om att denna möjlighet finns. Därför är det relativt svårt för företag som inte erbjuder denna möjlighet att stå sig i konkurrensen med andra företag som säljer bläckpatroner. Man skulle därför kunna säga att vare sig dessa företag vill erbjuda denna möjlighet eller inte så måste de göra det, annars ser de betydligt sämre ut än konkurrenterna, och vilket företag vill göra det?

Hur tjänar då dessa företag på detta?

Det gör de eftersom de för det första har lika goda möjligheter att locka till sig kunder som konkurrenterna, men även för att detta skapar återkommande kunder till företaget. Många kunder fortsätter nämligen att beställa av samma företag som de förr beställt av, helt enkelt eftersom det är det enda företag av det här slaget som de känner till.

Dessutom måste man när man nappar på dessa erbjudanden lämna ifrån sig sin e-postadress och denna kan sedan företaget använda för marknadsföringssyften. Detta är också en fördel för företaget så klart, och utan att erbjuda dessa erbjudanden hade de inte kunnat samla ihop lika många e-postadresser.

Bör man som kund nappa på dessa erbjudanden?

Det kan man mycket väl göra om det är så att man behöver bläckpatroner, för givetvis är det bra att kunna köpa bläckpatroner så billigt. Dessutom är dessa erbjudanden ett bra sätt att testa återförsäljarens service, leveranstider med mera på. Vi ser därför positivt på att dessa erbjudanden finns, helt klart!

Vidare finns det inget som hindrar en från att nappa på denna sorts erbjudanden hos flera återförsäljare om man vill det, det går alldeles utmärkt.